> nieuws

Nieuws

 
22 mei 2017

Collecte tbv de Doopsgezinde Broederschappen in IndonesiŽ

ďWereldwijd doopsgezinde broeders en zusters zijn, dat is wat ons bindtĒ: dat is wat onze Indonesische broederschappen onlangs tijdens een ontmoeting uitspraken. Daarbij is die onderlinge verbondenheid naast het kleinschalig ondersteunen van projecten, ook terug te vinden in het elkaar bemoedigen, inspireren en nadenken over wat deze tijd van ons vraagt.

Investeren in identiteit
De broederschappen in IndonesiŽ zijn druk bezig met het wereldcongres dat daar in 2021 zal plaatsvinden. Ook organiseert de GITJ dezer dagen zijn vierjarige grote algemene beleidsvergadering. Deze voorbereidingen leiden tot veel ideeŽn en reflectie. Wat is onze doopsgezinde identiteit? Wat betekent het om doopsgezind te zijn in IndonesiŽ? En wat betekent dat in Nederland anno 2017? Het gesprek over dat onderwerp willen we verder stimuleren door het ondersteunen van Indonesische studenten die studeren aan de VU en ons seminarie.

Investeren in jongeren
Vorig jaar kon een aantal jongeren uit Nederland deelnemen aan een vredesconferentie in IndonesiŽ. De dankbaarheid was groot dat er zoveel enthousiasme door onze jongeren werd ingebracht. Vriendschappen zijn gesloten en contacten via Social media worden nu onderhouden. Muziek bleek een verbindende schakel tussen jongeren. De wens uit IndonesiŽ is om een muziekteam af te vaardigen naar de MERK 2018 die in Frankrijk plaatsvindt.

Investeren in leiderschap
De kerken in IndonesiŽ groeien snel. Dat is iets waarvoor zij dankbaar zijn. Die groei brengt ook de uitdaging met zich mee om goed leiderschap te ontwikkelen. Jonge pastors en theologen zijn nodig om de gemeenschappen te leiden. Via scholingsprogrammaís willen de broederschappen daarin investeren.

Wij mochten vorig jaar op u rekenen bij onze samenwerking met IndonesiŽ. Doet u dit jaar weer mee via een bijdrage? Uw steun wordt zeer gewaardeerd!

Namens de IndonesiŽ Commissie van de ADS,
Gerlof Born, Henk Stenvers, Alle Hoekema

U kunt uw bijdrage overmaken op IBAN NL19 ABNA 0243 4938 86†onder vermelding van 'Indonesische Broederschappen'.


Terug
 
Meer informatie Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2020 Doopsgezind.nl