> nieuws

Nieuws

 
18 mei 2017

Quakers in VS nomineren CPT voor Nobelprijs

Het American Friends Service Committee, een organisatie die in 1947 de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst nam namens alle Quakers wereldwijd, heeft begin mei Christian Peacemaker Teams (CPT) genomineerd voor diezelfde Nobelprijs voor de Vrede in 2017.

In de brief waarin de nominatie wordt toegelicht staat: “Gedurende de dertig jaar van haar bestaan heeft CPT nauw samengewerkt met geweldloze vredesbewegingen over de hele wereld. De leden van de teams zijn zich bewust van de gevaren en stellen niettemin hun gezondheid en zelfs hun leven in de waagschaal. Zo blijven zij trouw aan hun geweldloze manier van actievoeren tegen de verderfelijke en destructieve systemen van geweld en onderdrukking.”

De inzet van CPT omvat intensieve training in geweldloosheid, en vasthoudend en vastberaden werk in conflictgebieden. De teams zijn in staat relaties op te bouwen met lokale bevolkingsgroepen van verschillende culturele en religieuze snit, zelfs in gespannen conflictsituaties en daarna. CPT is nooit gestopt met haar werk, zelfs niet toen in 2005 vier teamleden gegijzeld werden, waarvan er één - Tom Fox - werd omgebracht.

Kijk op www.quakernobel.org voor meer informatie.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl