Agenda

 
 
17 mei 2017, 19:30 uur

Lezing Erik Borgman

Dorpstienden 3, Ouddorp

Op woensdagavond 17 mei zal er in de ontmoetingsruimte van de Doopsgezinde Gemeente een lezing van Erik Borgman plaatsvinden. Erik Borgman is een lekendominicaan en hoogleraar theologie van de religie, in het bijzonder het christendom, aan de Universiteit van Tilburg. De afgelopen twee jaar is hij als gastdocent ook verbonden geweest aan het Doopsgezind Seminarium, waar hij zich in de meest brede zin heeft bezig gehouden met de toekomst van de kerk. Zijn lezing heeft de titel: ‘Waar halen wij het vandaan? – vitaliteit als geschenk.’

Veel kerken krimpen, vergrijzen en hebben ternauwernood voldoende geld om hun gebouwen te betalen. Dat leidt ertoe dat velen in de kerk nadenken over de vraag hoe het tij te keren. Maar alle methodes ten spijt: vitaliteit en groei laten zich niet organiseren. Zij zijn een geschenk, een mogelijke toegift voor gemeenten die de vraag blijven stellen: wat staat ons hier en nu in godsnaam te doen? Wat vraagt om onze inzet, wat dwingt onze toewijding af? Het gaat er niet om wat wij kiezen, maar dat wij weer ontdekken dat wij gekozen zijn.

De kern van zijn betoog zal duidelijk maken dat vitaliteit en groei in de kerk zich niet laat organiseren, maar uiteindelijk een hemels geschenk is. Deze avond is interessant voor iedereen die een hart heeft voor de toekomst van de kerk in een tijd waarin geloof en kerk steeds meer een marginaal verschijnsel worden. Deze lezing wordt georganiseerd door de Doopsgezinde Gemeente en de Katholieke Kerk in Ouddorp. De toegang is gratis.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl