Agenda

 
 
14 mei 2017, 10:00 uur

Ring Bolsward viert Mienskipssnein

Doopsgezinde kerk, Noord 100, Workum

Elke vierde zondag na Pasen viert de Ring Bolsward Ringzondag, ditmaal in Workum. Er is een uitgebreid programma, met een pot luck lunch, muziek en museumbezoek. Ook wordt aan de kinderen gedacht.

programma

09.30 uur koffie

10.00 uur begin van de viering

11.00 uur koffie

11.30 uur concert met iets leuks

12.00 uur lunch

13.00 uur activiteit in Workum, programma voor wie niet op pad wil in de vermaning

14.30 uur afsluiten met een kopje thee of koffie

De dienst wordt verzorgd door voorgangers uit de Ring en heeft als thema: ‘Dromen dat het… wordt’ over toekomst en dromen en toekomstdromen. Niet alleen met teksten en woorden komt dit aan de orde, maar ook met muziek. Het klezmer orkest Samoosara speelt tijdens de dienst en geeft na afloop een klein concert. Zij spelen jiddische muziek en hebben veel van de twintig teksten in het Fries vertaald. Sommige melodieën zijn heel bekend zodat we kunnen meezingen.

Voor de kinderen is er een apart programma waarin ze in het Keetje, achter de kerk bezig gaan met een verhaal en dromen. Hoe kun je dromen vangen? De jongeren dagen we uit zelf een stad van hun dromen te ontwerpen. Ze kunnen daarbij Openbaring 21 lezen en zich afvragen wat ze wel en niet willen.

We maken een pot luck lunch: we nemen allemaal iets mee en samen hebben we een geweldige maaltijd. Het is de bedoeling dat ieder een paar broodjes meeneemt, ongeveer zoveel als hij of zij zelf eet. We maken daar een prachtige schaal van en dan is er voor ieder genoeg. We kunnen proeven van wat een ander lekker vindt, en misschien hebben we luck (geluk) en vinden we het zelf ook lekker. Soep en drinken wordt verzorgd.

In de middag wandelen we naar het Museum Warkumer Erfskip. Hier is een collectie van Workumer aardewerk en bijzondere gevelstenen. Er zijn ook brieven te zien van een schipper Huijte Fookles. Een speciale tentoonstelling ‘Skerven fan ‘e skar’ toont vondsten van een archeologische opgraving op de Skar in It Heidenskip. Het is niet ver lopen en de moeite waard. 


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl