> nieuws

Nieuws

 
13 april 2017

Campagne Kerkproeverij

Dit jaar is de oecumenische campagne Kerkproeverij in Nederland gelanceerd. De bedoeling is dat mensen van buiten de kerk uitgenodigd worden om een keer mee te gaan naar een kerkdienst in het weekend van 9 en 10 september. 

Het is de bedoeling dat plaatselijke kerken en parochies het idee van de Kerkproeverij zelf op de agenda zetten en een eigen toepassing maken. Het oecumenisch initiatief moedigt kerkbezoek aan door kerkleden toe te rusten om hun buren, vrienden, familie, collega’s uit te nodigen naar een toegankelijke kerkdienst, speciaal voor hen georganiseerd. De sleutel tot succes ligt dus in de persoonlijke uitnodiging van de gemeenteleden naar mensen in hun directe omgeving. Deze mensen kunnen randkerkelijk zijn of niet bekend zijn met hoe het er aan toe gaat in de kerk. Het doel van Kerkproeverij is dat de kerk voor iedereen niet alleen gastvrij maar juist ook uitnodigend wil zijn, en dat het hiermee op den duur een omslag in de kerkelijke cultuur teweeg gaat brengen. Onder het idee van de uitnodiging gaat een cultuur schuil waarin het vanzelfsprekend is dat je mensen meeneemt naar een eredienst, waaraan je zelf vreugde beleeft. Michael Harvey heeft dat thema van een ‘uitnodigende kerk’ gethematiseerd in een boek, dat binnenkort ook op de Nederlandse markt zal verschijnen met de titel ‘Meer dan welkom’.

Namens Kerkproeverij organiseren de Protestantse Kerk in Nederland en de Rooms-Katholieke Kerk op vrijdag 21 april 2017, Goede Herderkerk in Nijkerk, van 10.00 -16.00 uur, een werkdag voor alle pastores en ander kader die meer willen weten over de filosofie en de aanpak van Kerkproeverij. Initiatiefnemer Michael Harvey zal inhoud geven aan deze werkdag (in het Engels). Men kan zich voor de dag opgeven via rvk@raadvankerken.nl. Op de website www.kerkproeverij.nl is alle informatie en het benodigde materiaal rondom de campagne te vinden. Bovendien kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwbrief Kerkproeverij die dit jaar tienmaal verschijnt. Voor vragen kunt u mailen naar info@kerkproeverij.nl. 


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl