Agenda

 
 
4 april 2017, 20:00 uur

Schiep God de oerknal?

Johanneskerk, Westsingel 30 (ingang Molenstraat), Amersfoort

De bekende natuurkundige Stephen Hawking komt tot de conclusie dat God niet nodig was voor de oerknal. Het universum is volgens hem uit het niets ontstaan. Wat betekent deze conclusie voor het beeld van God als schepper van hemel en aarde?

De gelovige natuurkundige Peter Kluit gaat op 4 april in gesprek met bezoekers van Café Zin in de Johanneskerk. Een avond over de relatie tussen geloof en natuurwetenschap. Peter Kluit staat in het midden van deze discussie, als natuurkundige van de kleinste deeltjes, én als gelovig mens. Heeft de wetenschap zijn geloof veranderd? Hoe is zijn Godsbeeld nu? Vervangt de filosofie de religie? Of komen wetenschappers dichter bij het mysterie?

Peter Kluit is als wetenschapper verbonden aan het Nikhef te Amsterdam, het instituut voor subatomair onderzoek, waar hij deelneemt aan het ATLAS experiment om de geheimen van het heelal te verkennen. Eerder werkte hij tien jaar in Genève bij CERN, het Europese centrum voor kernonderzoek. Naast natuurkundige is hij ook filosoof en lid van de Remonstrantse Broederschap.

Entree: € 5,-. Info: www.johanneskerk.nl | www.remonstranten.nl/blog/inspiratie/oerknal-cernNaar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl