> agenda

Agenda

 
9 juni 2017, 10:30 uur

Symposium Weg met de Bijbel

Doopsgezinde kerk, Frankestraat 24, Haarlem

in de vorm van een landelijke feestelijke studiedag met lezingen en een keur aan workshops wordt een breed gesprek op gang gebracht over de plaats van bijbellezen en bijbelse inspiratie in hedendaagse kerken en in de samenleving. Is het zaak zo snel mogelijk van de bijbel af te komen, of ligt juist in een terugkeer naar de bijbelse bronnen de kern voor de vernieuwing van onze kerken en een mogelijkheid voor een kritisch-constructieve bijdrage aan actuele maatschappelijke debatten?

Met medewerking van

• Anne Mareike Schol-Wetter, Nederlands Bijbelgenootschap

• Joost Röselaers, algemeen secretaris Remonstranten

• Erik Borgman, visiting professor Doopsgezinden

• Erik Jan Tillema, beleidssecretaris VVP

• en vele anderen, onder wie ‘De Droominee’, Rik van Zutphen

• en de auteurs van het boek ‘Weg met de Bijbel’: Sigrid Coenradie, Anne Claar Thomasson-Rosingh en Bert Dicou. Met hun boek willen zij het gesprek op gang brengen over onze voornaamste inspiratiebron: de Bijbel.

In het ochtendprogramma lezingen en een debat over bovenstaande vragen. In de middag zijn er workshops over o.m. ‘Creëer je eigen bijbel’ met Christiane Karrer, ‘Drie godsdiensten, drie heilige boeken’ met Gé Speelman, ‘De bijbel in de kunst’ met Sophie Oosterwijk, ‘Contextueel bijbellezen in Nederland en Mozambique’ met Hette Domburg, ‘Bijbelse thema’s in film’ met Sigrid Coenradie en Bert Dicou. Tot slot een afsluiting met een glaasje en bijbelse hapjes!

Kosten: € 25,- (studenten € 15,-), inclusief lunch en hapjes. Het symposium duurt tot ca. 16.00 uur. De organisatie is in handen van het Arminius Instituut, het Doopsgezind Seminarium en de VVP.

Opgave bij Vera Kok, v.l.m.kok@vu.nl


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl