> nieuws

Nieuws

 
20 maart 2017

NBG: presentatie ‘Bijbellezen met kinderen’

Welke bijbelverhalen lees je wel en niet met kinderen? Hoe houd je rekening met de verschillen tussen het ene en het andere kind? Over dit soort vragen gaat de presentatie ‘Bijbellezen met kinderen’ die het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) vanaf deze week aanbiedt aan ouders en kinderwerkers.

‘De presentatie reikt inzichten en tips aan’, zegt NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf. ‘Ouders en kinderwerkers hopen dat de kinderen gaandeweg ontdekken dat de bijbel een bijzonder boek is. Maar in de praktijk is bijbellezen met kinderen best lastig. Vertel je dat Mozes het jongetje is in het rieten mandje, maar ook de man die een Egyptenaar doodde – of juist niet? Hoe lees je met kinderen de Psalmen? De presentatie leert je hoe je én het kind én het bijbelverhaal centraal kunt stellen.’

Twee varianten

De presentatie wordt gegeven door het NBG en is beschikbaar in twee varianten: toegespitst op bijbellezen thuis óf in de kerk. Beide varianten geven ouders en kinderwerkers inzicht in hun eigen geloofsopvoeding en hoe die doorwerkt in hun gesprekken met kinderen over de bijbel. Het programma duurt ongeveer anderhalf uur. De presentatie wordt zowel in Nederland als in Vlaanderen gegeven en is aan te vragen bij het NBG: www.bijbelgenootschap.nl/presentatie.

Foto: Noors Bijbelgenootschap


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl