> agenda

Agenda

 
8 mei 2017, 14:00 uur

Studiedag vrijzinnig bidden in Utrecht

Protestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2a, Utrecht

Kun je als vrijzinnig gelovige wel bidden? Tot wie of wat bid je en hoe doe je dat dan? De Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP) en het Arminius Instituut organiseren een studiemiddag naar aanleiding van de VVP-publicatie ‘Tussen vraag en antwoord’ die deze middag wordt gepresenteerd.

In ‘Tussen vraag en antwoord’ komen vijf vrijzinnige voorgangers aan het woord. Ze leggen uit of en hoe ze bidden en illustreren hun verhalen met veel uitgeschreven gebeden. Het geheel kan gebruikt worden door andere voorgangers of gelovigen om aan het werk te gaan met het gebed: voorbij de schroom, voorbij de stilte. De publicatie wil anderen inspireren omdat bidden betekenisvol kan zijn. Tijdens de studiedag komen de auteurs aan het woord en wordt er met elkaar gesproken en gediscussieerd over het gebed. Een studiedag die u wil uitdagen en motiveren om speels om te gaan met deze uiting van geloven.

Programma

14:00-14:30 uur - Opening door Erik Jan Tillema + boekpresentatie
14:30-15:20 uur - Vijf presentaties over het gebed door de auteurs van het boek: Klaas Douwes, Carola Dahmen, Foekje Dijk, Tina Geels en Erik Jan Tillema

15:20-15:35 uur - Pauze

15:35-16:30 uur - Discussie in kleine groepjes onder leiding van de auteurs aan de hand van stellingen: Tot wie of wat bid je? | Hoe bid jij? | Heeft bidden wel zin? | Waarom zou je bidden? | Kun je geloven zonder te bidden? | Zijn er ook alternatieven te bedenken voor bidden? | Hoe begin je een gebed? | Bid je als pastor omdat jij het wilt, of omdat anderen het willen?

16:30 uur - Borrel

Entree: € 15,- incl. boek ‘Tussen vraag en antwoord’; € 10,- zonder boek.

Opgave: bij Vera Kok, v.l.m.kok@vu.nl


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl