Agenda

 
 
30 maart 2017, 18:00 uur

Regionale expertisebijeenkomsten Armoede in Nederland

Kruiskerk, Thorbeckelaan 73, Meppel

Het Knooppunt Kerken en Armoede organiseert in het voorjaar vier regionale bijeenkomsten over armoede in Nederland. Hoewel de Nederlandse economie langzaam uit het slop lijkt te komen, zijn armoede en schulden de laatste jaren toegenomen. Uit het interkerkelijke Armoedeonderzoek (najaar 2016) blijkt dat steeds meer mensen aankloppen bij de kerken omdat ze financieel in de knel raken. 

Er gaat steeds meer geld om in deze hulpverlening en vele duizenden vrijwilligers zijn er vanuit de kerken bij betrokken. In diaconieën, parochiële caritasinstellingen en andere diaconale organisaties is er een scala aan activiteiten om mensen in de knel materieel en immaterieel te ondersteunen. Dat gebeurt ook vanuit initiatieven als SchuldHulpMaatje, Voedselbanken, Noodfondsen en Diaconale Platforms.

Het Knooppunt Kerken en Armoede wil in de eerste helft van 2017 de expertise die aanwezig is bij al deze initiatieven bijeenbrengen in een viertal regionale bijeenkomsten. Welke mogelijkheden kunnen we elkaar aanreiken en wat kunnen we van elkaar leren? Welke dilemma’s, voetangels en klemmen komen we tegen en welke oplossingen zien we daarvoor? Hoe kunnen de verschillende netwerken elkaar ontmoeten en versterken?
Het gaat er om van elkaar te leren en elkaar te inspireren: samen tegen armoede!

Het programma zal, naast informatie en inspiratie vanuit de organiserende partijen, vooral interactief zijn: veel ruimte voor ontmoeting, uitwisseling, discussie, ideeën opdoen en netwerkvorming.

Data, plaatsen en aanmelden

De avonden zijn steeds op donderdag, van 18.00 - 21.30 uur.

30 maart – regio noord – Kruiskerk Meppel (klik hier voor adres en kaart)

6 april – regio zuid – Adventskerk Eindhoven (klik hier voor adres en kaart)

11 mei – regio west – Het Baken Woerden  (klik hier voor adres en kaart)

18 mei – regio oost – Ichthuskerk Deventer-Colmschate (klik hier voor adres en kaart)

Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. Klik hier om de uitnodigingsfolder te downloaden.

Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de bijeenkomst. Klik hier voor aanmelden voor deze bijeenkomsten.


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl