Agenda

 
 
4 april 2017, 20:00 uur

Bibliodrama in Gouda

Het kantoor van nu, Peperstraat 20, Gouda

Bij bibliodrama stap je bijna letterlijk in een bijbelverhaal. Je verkent het verhaal vanuit het perspectief van een van de personages uit het verhaal. Je leeft je in, in een rol, en vanuit die rol ontmoet je andere personen uit het verhaal. Via een geleidelijke opbouw werk je hier naartoe.

De avond zal na kennismaking starten met een fysieke en thematische opwarming, vervolgens wordt een passage uit de bijbel gelezen en daarna start de rolverkenning. Er volgen ontmoetingen vanuit de diverse rollen. Spelenderwijs en interactief ontdek je hoe het bijbelverhaal jouw verhaal belicht, en hoe jouw levensverhaal meespeelt in de uitleg van het bijbelverhaal. Na al deze acties worden de de ervaringen besproken en wordt de tekst van het bijbelverhaal nogmaals gelezen om te zien wat ons daarin treft.

De avond is toegankelijk voor ieder die nieuwsgierig is naar deze manier van bijbelverkenning. Mocht je fysieke beperkingen hebben, dan is aanpassing van opdrachten mogelijk. Het is praktisch om makkelijk zittende kleding aan te trekken.

Cocky Fortuin-van der Spek is theoloog en docent bij de 7vende Hemel en het Centrum voor Bibliodrama. Haar liefde voor bijbelverhalen en bewegen komt samen in haar programma Bibliodrama.

Deze avond wordt georganiseerd door de Federatie Gouda, waarin samengaan doopsgezinden, remonstranten, vrijzinnig protestanten en directe leden.


Naar de agenda