> nieuws

Nieuws

 
13 februari 2017

Kijk naar je eige!

Hartstikke fijn natuurlijk, die hippe shirtjes voor amper vier euro en die kekke broeken voor nog geen twee tientjes. Zeker wanneer je niet zoveel kleedgeld hebt. Maar als je er even bij stilstaat, kun je op je goedkope sneakers aanvoelen dat er iets niet klopt. Waar komt jouw kleding eigenlijk vandaan?

De katoen voor je kleren moet worden verbouwd en geoogst; er moet stof van worden geweven, het krijgt een lekker kleurtje, misschien een print. Er moet worden geknipt, gestikt en afgewerkt. Verpakt, vervoerd en uitgestald in de winkel of gefotografeerd voor de online verkoop… Dat kan natuurlijk nooit allemaal voor dat geld.

In de workshop ‘Kijk naar je eige’, ga je op zoek naar de herkomst van je kleren. Komt jouw sweater uit een sweatshop? Of kregen de mensen die aan jouw kleren werkten een eerlijk loon? Zijn er bestrijdingsmiddelen gebruikt voor het verbouwen van de katoen? Kwam er gif in de rivier bij het verven?

Niet zo leuk om te ontdekken misschien, maar Greenpeacevoorlichter Annelies Roon laat zien dat je ook mee kunt helpen om de kledingindustrie eerlijker en duurzamer te maken. We ontdekken het allemaal met een speciale app, dus neem je smartphone mee.

Deze workshop voor tieners wordt gegeven op de WereldWerk-conferentie op 11 en 12 maart (Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk). Meer informatie en aanmelden: klik hier.


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl