Agenda

 
 
8 maart 2017, 20:00 uur

Frans Hals: portretten van doopsgezinden

Doopsgezinde kerk, Frankestraat 24, Haarlem

Frans Hals: de portretten van een doopsgezinde horlogemaker en zijn vrouw. Lezing door prof. dr. Frans Grijzenhout, hoogleraar Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

Frans Grijzenhout doet kunsthistorisch onderzoek op het terrein van de schilderkunst van de Nederlandse Gouden Eeuw. Hij is o.a. bekend door zijn identificatie van ‘het Straatje van Vermeer’. Maar ook dichter bij huis zijn genoeg mysteries op te lossen: Grijzenhout vertelt hoe hij via uitgebreid sporenonderzoek in archieven en musea de identiteit heeft kunnen vaststellen van twee anonieme portretten, geschilderd door Frans Hals in 1643. Het spoor leidt naar Haarlem waar in de 17e eeuw de doopsgezinde minderheid een stempel drukte op kunst en nijverheid. 

Deze avond wordt georganiseerd onder auspiciën van de Archief en Bibliotheek Commissie van de VDGH in samenwerking met de Historische Vereniging Haerlem en zal worden geopend door de voorzitter Frans Willem Lantink.

U bent welkom vanaf 19.30 uur, toegang is gratis behoudens een vrijwillige bijdrage voor koffie en thee. Iedere belangstellende is van harte uitgenodigd. Aanmelding via de website van de Vereniging Haerlem: www.haerlem.nl, of via de doopsgezinde gemeente: administratie@vdgh.nl.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl