Nieuws

 
 
8 februari 2017

Masterclasses Doopsgezinde Theologie

Op maandag 6 februari vond in Utrecht de eerste Masterclass Doopsgezinde Theologie plaats, een nieuw initiatief vanuit het visiting professorship vrijzinnigheid aan het Doopsgezind Seminarium. Deze dag was het thema: ‘Vrijheid is het goede kiezen. Naar een spiritualiteit van hoofd, hart en handen voor doopsgezinden in Nederland vandaag en morgen.’ Drs. Marjan Kip schreef een artikel dat onder leiding van visiting professor Erik Borgman intensief werd besproken.

Vrijheid heeft een binding en een bedding nodig, zo werd gesteld. Het pleidooi klonk om voluit te leven, met hoofd, hart en handen, en voor begeesterd leiderschap. Over de vraag wat vrijheid betekent in deze tijd ontstond een boeiende discussie. Vrijheid ontstaat wanneer mensen zich vrij maken, die vrijheid moet je verwerven.

Op 8 mei a.s. volgt de tweede Masterclass. Dan gaat het over vrijheid tegenover gestremde Godsbeelden. Inleiders zijn de promovendus Marius van Hoogstraten en prof.dr. Rick Benjamins, bijzonder hoogleraar vrijzinnige theologie vanwege de VVP.


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl