> agenda

Agenda

 
17 maart 2017, 17:00 uur

Leeftocht met lapjes

Dopersduin

Voel jij je als een vis in het water met naald en draad in de handen? Of juist helemaal niet, maar wil je er mee leren omgaan? Dan ben je bij Jeannette Stenvers en Marjan Huisman aan het juiste adres. Onder hun begeleiding kan iedereen op 17 en 18 maart in Dopersduin creatief aan de slag met textiel tijdens ‘Door het oog van de naald’.

‘Met elkaar rond de tafel en handwerken maar’, dat lijkt het credo voor het weekend.
“Het is leuk om samen op zo’n manier bezig te zijn”, vertelt Jeannette. “Je kan laten zien wat je doet en elkaar op nieuwe ideeën brengen door er over te praten. En natuurlijk kan er ook over andere dingen dan handwerken gekletst worden!”

Jeannette en Marjan moedigen de deelnemers aan om allerhande eigen projecten mee te nemen. Voor wie zelf geen project heeft om mee te nemen wordt gezorgd dat er materialen en werk aanwezig. “Zo’n weekend is bij uitstek geschikt om aan nieuwe creaties te beginnen of UFO’s af te maken.” Ufo’s? “Nee, geen ruimteschepen, al kan je die ook maken van stof als je wilt. Un-Finished Objects, ofwel textielprojecten die nog afgemaakt moet worden.”

Ook als je eigenlijk nog nooit naald en draad in de hand hebt gehad maar dit wil leren, ben je welkom. “Diegenen die dat willen, kunnen hulp krijgen als ze een bepaalde techniek willen leren. Het is wel fijn als ze dat van te voren aangeven, dan zorgen we dat er iets klaar ligt om aan te werken. Als het moet kunnen we iedereen projecten aanreiken. Maar het leukste is natuurlijk toch als er ideeën ontstaan tijdens het weekend.”

Zowel Jeannette als Marjan weten heel goed hoe het is om in een groep met lappen en allerlei oud en nieuw materiaal aan de slag te gaan. Marjan heeft een aantal jaren quiltcursussen gegeven en leidt in Joure twee keer per maand een quiltcafé, waar comforters  en quilts gemaakt worden voor goede doelen, zoals Mennonite Central Committe en de Stichting Regenboogboom.

Jeannette maakte een paar jaar samen met twee anderen kleding voor de musicals van de middelbare school van haar kinderen en is regelmatig op zaterdag bij een quiltgroep in Amsterdam te vinden. “Samen werken is vaak heel inspirerend. Je helpt elkaar echt verder en steekt nieuwe vaardigheden op. Gewoon omdat je elkaar om raad kan vragen over bijvoorbeeld de kleuren die je moet kiezen, hoe iets te verfraaien of juist te versoberen.”

Meer informatie over deze Leeftocht? Klik dan hier!


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl