Agenda

 
 
12 maart 2017, 12:30 uur

Workshop stellingen maken in Utrecht

Doopsgezinde kerk, Oudegracht 270, Utrecht

Op 31 oktober 1517 spijkerde Maarten Luther 95 stellingen op de kerkdeur in Wittenberg. Op 12 maart maakt de DG Utrecht haar eigen stellingen. Waar winden we ons anno 2017 over op? Dat kunnen kleine dingen uit ons persoonlijke leven zijn, maar ook grote maatschappelijke thema’s.

Onder leiding van Janneke Leerink gaan we met elkaar in gesprek en steken ook de handen uit de mouwen, als we de stellingen op papier zetten (denk aan tekenen, schilderen, knippen en plakken). De minder creatieve mensen kunnen hun stellingen natuurlijk ook gewoon opschrijven. Geheel in lijn met het digitale tijdperk waar we nu in leven zullen we de stellingen i.p.v. op de kerkdeur te spijkeren, op facebook en twitter zetten.

De doopsgezinde gemeente in Utrecht heeft verschillende activiteiten op het programma staan in het kader van het 'Lutherjaar' / Refo500. Dat begon in februari met Maarten meets Menno. Een sketch waarin Maarten Luther en Menno Simons elkaar na 500 jaar weer eens ontmoetten. Daarna mochten we als doopsgezinden aanschuiven bij de lutheranen voor hun Tischrede (eten en praten). In de Kerkennacht op 24 juni gaan we verhalen vertellen, en op 17 september hebben we een Sing-In met Gerard Legeland waarin we onder andere vredesliederen zingen. Als klap op de vuurpijl hebben we Kees Posthumus weten te strikken voor het Reformatieweekend, ofwel zondag 29 oktober.

We werken in het programma samen met de lutheranen, die om de hoek zitten.

Meer informatie en aanmelding: kerkelijk bureau | e-mail

Zie ook: www.refo500.nl


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl