Agenda

 
 
5 februari 2017, 15:00 uur

Lezing Erik Borgman in Leeuwarden

Doopsgezinde kerk, Wirdumerdijk 18, Leeuwarden

Als wij een probleem tegenkomen nemen we er eerst afstand van, bedenken een oplossing en proberen die vervolgens toe te passen. Dat leidt vaak tot meer problemen, maar we weten blijkbaar niets anders te bedenken: algemene regels, overal geldige protocollen, criteria waar iedereen aan moet voldoen.

De bijbelse verhalen en de christelijke traditie suggereren een heel andere benadering. Daar wordt God niet als een abstractie gezien, maar als verbonden met alles en iedereen. Het gaat dus niet om afstand nemen, maar om nabijheid. Incarnatie, zegt de christelijke traditie. Willen we het goede vinden dat God ons geeft en dat ons vooruit trekt, dan kan dat alleen vanuit radicale betrokkenheid en met een contemplatieve houding. Wat betekent dat voor het onderwijs, de zorg, de politiek en ons burgerschap? 

Erik Borgman is lekendominicaan en hoogleraar theologie van de religie, in het bijzonder het christendom, aan de Universiteit van Tilburg. Tevens is hij gasthoogleraar aan het Doopsgezind Seminarium van juni 2015 t/m juni 2017 en bekleedt hij een dag per week de wisselleerstoel Vrijzinnige Theologie. In 2012 werd Borgman uitgeroepen tot Theoloog van het jaar. 

Deze lezing wordt samen met de Titus Brandsmaparochie georganiseerd en staat open voor alle geļnteresseerden.

De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee in de pauze. Na de pauze kan er van gedachten gewisseld worden.

Kijk voor meer info en opgave op www.dgleeuwarden.orgkoster-dgl@kpnmail.nl

 

 


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl