Agenda

10 februari 2017, 09:45 uur

Studiedag over film Silence

Rembrandt theater, Oudegracht 73, Utrecht

in Utrecht wordt een studiedag gehouden met als thema ‘Silence’. Aanleiding is de verschijningsdatum van de gelijknamige film van regisseur Martin Scorsese. De dag wordt georganiseerd door het departement Filosofie en Religiewetenschappen van de Universiteit Utrecht, de Remonstrantse Broederschap en het Arminius Instituut: het remonstrants expertisecentrum voor theologie, kerk en samenleving.

Scorsese werkte een decennium lang aan de verfilming van het boek Silence (Stilte), het meesterwerk van de Japanse auteur Shūsaku Endō. De film Silence schetst niet alleen op indrukwekkende wijze de vervolging van de vroege Japanse christenen, maar levert ook stof voor discussies over tal van levensbeschouwelijke thema’s. Denk daarbij aan verraad en trouw, geloof en twijfel, en het zwijgen van God bij het leed in de wereld. Volgens hoofdrolspeler Liam Neeson draait het in de film om “de zoektocht naar geloof en de reden waarom wij op aarde zijn.”

De studiedag begint om 09.45 uur met ontvangst en het bekijken van de film Silence, een Japanse lunch en een middagprogramma met lezingen, onder meer van Willem Jan Otten. Dagvoorzitter is prof. dr. Johan Goud. Om 16.30 uur is er ruimte voor discussie en wordt de dag afgesloten met een borrel.

Deelname kost 22,50 euro, studenten betalen 15,00 euro.

Aanmelden vooraf is noodzakelijk en kan via http://www.arminiusinstituut.nlDaar vindt u ook meer informatie over praktische zaken en het inhoudelijke programma van de dag. Betaling graag via de webshop van www.remonstranten.nl. 

Nadere informatie: Sigrid Coenradie, s.coenradie@hotmail.com | 06 2189 3485.

 Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl