Agenda

24 maart 2017, 14:00 uur

Open Huis Doopsgezind Seminarium

De Boelelaan 1105, Amsterdam

Op vrijdagmiddag 24 maart 2017 organiseert het Doopsgezind Seminarium een Open Huis. Het Doopsgezind Seminarium wil belangstellenden kennis laten maken met het diverse onderzoek dat aan de VU wordt verricht. Daarnaast zal er informatie zijn over studeren aan de VU en is er de gelegenheid om docenten en studenten te ontmoeten en van hun werkzaamheden te horen.

Het Open Huis wordt geopend door prof. dr. Ruard Ganzevoort, decaan van de faculteit der Godgeleerdheid aan de Vrije Universiteit. Vervolgens zal docent bijbelse theologie dr. Christiane Karrer vanuit de bijbelse gegevens ingaan op de spanning tussen vrede, vrijheid en veiligheid. Daarna zal verslag worden gedaan van een studiereis naar Israël en Palestina door een groep studenten en docenten van de eenjarige VU-masterspecialisatie Peace, Trauma and Religion (coördinator prof. dr. Fernando Enns). Deze reis vindt plaats in de maand maart. Het spanningsveld tussen vrede, vrijheid en veiligheid zal op een speciale manier worden belicht.

De middag wordt besloten door prof. dr. Erik Borgman, visiting professor aan het Doopsgezind Seminarium. Hij zal op zijn geheel eigen wijze de verschillende gegevens van deze middag samenvatten en kort met de aanwezigen in gesprek gaan. De middag is bedoeld voor een ieder die geïnteresseerd  is in de theologiebeoefening aan het Doopsgezind Seminarium verbonden aan de VU. Wij laten u graag kennismaken!

Programma
13.30-14.00 uur    Ontvangst, om 14.00 uur welkom door ds. Alex Noord, rector Seminarium
14.00-14.10 uur    Opening door de decaan Prof. dr. Ruard Ganzevoort
14.10-14.45 uur    Dr. Christiane Karrer, contextuele theologie – een interactief college
14.45-15.15 uur    Het Amsterdam Center for Religion and Peace & Justice Studies
- Verslag studiereis naar Israël-Palestina
- Korte pauze
- Eenjarige masterspecialisatie Peace, Trauma & Religion
- Open Colleges 2017 “People of Faith are never without Hope! Peace, Trauma, and Religion in the conflict of Israel/Palestine ”
15.45-16.00 uur    Samenvattende observaties door prof. dr. Erik Borgman, waarna ontmoeting met hapje en drankje

Adres van het gebouw van de Vrije Universiteit: De Boelelaan 1105,1081 HV te Amsterdam. Het gebouw is op loopafstand van het station Amsterdam-Zuid. Het Open Huis vindt plaats in de filmzaal van de PthU, op de eerste etage van het gebouw van de VU, E-vleugel (volg de borden).

Opgave (voor 21 maart 2017) : Vera Kok (bureau van de ADS): vera.kok@ads.nl


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl