Agenda

 
 
4 februari 2017, 20:00 uur

Muziek & Verhalen in Rotterdam

Noordmolenwerf 1, Rotterdam

In Muziek & Verhalen staan bijzondere verhalen over universele thema's, geloofs- en levensvragen centraal. De muziek vervult hierbij telkens een andere vertellende of ondersteunende functie. Doopsgezind Rotterdam organiseert de serie optredens omdat ze een kerkgebouw heeft met een bijzondere akoestiek en dat gebouw ook graag openstelt voor andere bijeenkomsten dan kerkdiensten. Op 4 februari: broeder Dieleman en Saint Helena Dove.

De artiestennaam van Tonnie Dieleman laat iets zien van zijn christelijke achtergrond, hij groeide op in een orthodox-christelijke omgeving in Zeeuws-Vlaanderen. Broeder Dieleman speelt muziek in de traditie van streekbarden en -troubadours als Ede Staal en Cornelis Vreeswijk. Naast geluiden uit de stad en natuur, klinkt in de liederen van broeder Dieleman het taalgebruik van de ‘mannenbroeders’ nog stevig door. De toon is echter lichtvoetiger: broeder Dieleman laat ook de twijfel toe. Een prima gast dus voor een akoestisch optreden in de Vermaning van de Rotterdamse Doopsgezinden.

Broeder Dieleman wordt ingeleid door Saint Helena Dove, het alter ego van de Rotterdamse zangeres Janine van Osten. Haar artiestennaam heeft ook een religieuze smaak, maar is ontleend aan een uitgestorven duif die niet heeft kunnen vliegen op het eiland Sint Helena. De muziek van Janine is echter nog springlevend en fladdert lichtjes door de ruimte. Ze lijkt ons een prachtig intro op broeder Dieleman.

Toegang: € 15,- (inclusief button). Kaarten via www.muziekenverhalen.eventbrite.nl
Like ons op Facebook: www.facebook.com/muziekenverhalen


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl