> agenda

Agenda

14 februari 2017, 19:30 uur

Raad van Kerken: verkiezingsdebat

Café Dudok, Hofweg 1A, Den Haag

Met het oog op de landelijke verkiezingen van 15 maart organiseert de Beraadgroep Samenlevingsvragen van de Raad van Kerken op 14 februari een verkiezingsdebat in Den Haag. Lijsttrekkers en kandidaatleden van de Tweede Kamer zijn uitgenodigd om zich te laten bevragen op de onderliggende normen en waarden in hun verkiezingsprogramma. De Duitse televisie komt met een cameraploeg. Als u erbij wilt zijn kunt u zich aanmelden via rvk@raadvankerken.nl o.v.v. verkiezingsdebat. 

De volgende politici doen mee: Artikel 1 (Sylvana Simons), D66 (Pia Dijkstra), GroenLinks (Zihni Ozdil), CDA (Chris van Dam), ChristenUnie (Joël Voordewind), Libertarische Partij (Robert Valentine), Nieuwe Wegen (George van Leeuwen), PvdA (Ahmed Marcouch), SGP (Bert Jan Ruissen), SP (Ronald van Raak) en VVD (Ockje Tellegen). Vanuit de kerken praten mgr. Hans van den Hende, ds. Karin van den Broeke en ir. Kees Nieuwerth mee. Thema's: armoede, integratie en vrede en veiligheid. Na afloop napraten met drankje en hapje. 

Boodschap
De Raad van Kerken heeft een boodschap opgesteld bij de aanstaande verkiezingen. Twee zinnen daaruit: ‘Het zou jammer zijn als de vorm in plaats van de inhoud komt.’ En: ‘We zijn ons bewust van de nood bij een groeiende groep landgenoten, die het gevoel heeft geen toegang te hebben tot autoriteiten en tot politici die beslissingen nemen die gevolgen hebben voor hun mogelijkheden en onmogelijkheden in het leven.’ Klik hier voor de gehele tekst. Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl