Nieuws

 
 
23 december 2016

Stel je voor...

Interactie, daar houdt Martijn Veenstra van. Op zijn werk baalt ‘ie af en toe van de basale dingen waar het fout kan gaan: beter kunnen communiceren, verwachtingen die niet worden uitgesproken, slechte samenwerking. Maar met een creatieve bril op vindt hij zijn weg binnen de overheid, probeert hij een waardevolle rol te bekleden en met een ontwerpperspectief niet achter de waan van de dag aan te rennen. Dat Martijn een communicatieve creatieveling is, zien we ook terug in zijn rol binnen het jongerenwerk. Veel tijd en passie steekt hij in de AKC, als hoofdleider en bestuurslid. En zijn potentiële doel voor de toekomst? Een kamp voor betrokken AKC-ouders, als het aan hem ligt de volgende stap!

“Hoe ik binnen de doopsgezinde wereld ben gerold? Dat is altijd een beetje een vaag en lang verhaal. Via mijn moeders vriendin, die dominee was binnen de doopsgezinde kerk, kwamen we tijdens een zomerweek in 2001 terecht in Schoorl, waar die vriendin ook wel eens gastenleiding was. Dat bleven we doen en uiteindelijk ben ik zelfs, via de vriend van mijn zus, als kok aan de slag gegaan. Synchroon daaraan besloot ik met een groepje van de kerk op AKC te gaan, wat ik 5 jaar heb volgehouden als deelnemer. Zo zijn mijn doopsgezinde paadjes samengekomen. Ik vind de dingen die Doopsgezinde mensen doen heel leuk en daar kom ik op allerlei verschillende manieren altijd weer terecht.”

“De kwestie rond dopen blijft interessant, hoewel ik al gedoopt ben als kind. Persoonlijk geloof ik niet, maar de doopsgezinde visie op de wereld en hoe 'dopers' met mensen en met elkaar omgaan, dat spreekt me heel erg aan. Dat blijft interessant. Ik zie niet een hele grote kans dat ik me ooit zou laten dopen, maar ik kijk nooit te ver vooruit en wil niet dingen uitsluiten. In Schoorl geniet ik heel erg van de vrijheid. Iedereen komt daar vanuit een eigen overtuiging en die wordt gedeeld als mensen daar behoefte aan hebben, maar dat hoeft ook niet. Ik voel me verbonden met de doopsgezinden, maar ik haal mijn bezieling uit andere dingen, gewoon lekker van de natuur genieten en gesprekken met mensen hebben. Ik hoef daar niet per se voor in een kerk te zitten en samen te zingen. Nja, samen zingen is natuurlijk soms ook wel fijn.”

“Wat ik heel mooi vind aan de AKC, naast dat alle kampen gewoon een hele toffe week zijn, is dat je het hele jaar door kunt genieten van een hechte en energieke community daaromheen. Met een grote, supergemotiveerde groep vrijwillige leiding, heel veel deelnemers die staan te springen om zich in te schrijven en ouders die enorm betrokken zijn. De momenten dat je ziet dat alles bij elkaar komt, zoals het startweekend en de grote reünie, vind ik het mooiste. Voor en met elkaar, dat is echt kicken en daar krijg ik echt heel veel energie van. Je weet het ook altijd wel, dat die wereld zo in elkaar zit, maar het is soms een beetje onzichtbaar. Maar de momenten dat het dan zichtbaar wordt, dat zijn echt de mooiste momenten. Je kan het wel uitleggen, maar het zijn niet alleen maar woorden. Het is een gevoel.”


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl