Agenda

 
 
20 januari 2017, 20:15 uur

Film A Thousand Times Good Night

't Lam, Breestraat 2, Blokzijl

De film A Thousand Times Good Night (2013; ‘Duizendmaal goedenacht’) begint intrigerend. We zien hoe een jonge vrouw in Kabul zich voorbereidt op haar zelfmoordaanslag. Ze heeft de bomgordel al om. Dan herkennen we tussen de andere gesluierde en hoofddoek-dragende vrouwen het gezicht van actrice Juliette Binoche. Zij speelt Rebecca, een oorlogsfotografe.

De scène roept veel vragen op. Hoe ver ga je als oorlogsfotograaf? Moet Rebecca niet iemand waarschuwen in plaats van foto’s te maken? Of zichzelf in veiligheid brengen? De bomaanslag op een drukke marktstraat in Kabul doet Rebecca in het ziekenhuis belanden. Haar man Marcus (Nikolaj Coster-Waldau) komt haar ophalen en neemt haar mee naar huis. In Ierland wachten haar twee dochters op haar: Lisa (Adrianna Cramer Curtis) van zeven en Stephanie (Lauryn Canny) van dertien.

En dan komen ook de vragen. "Waarom was je daar?" Marcus houdt nog steeds van Rebecca, maar hij is het zat om in angst en onzekerheid te leven. "Ik hoop dat de foto het waard was?". Rebecca moet kiezen: haar leven als oorlogsfotograaf, haar idealen en haar woede over alle onrecht in de wereld - of haar gezin. En dat is moeilijker dan gedacht!

De (Noorse) regisseur Erik Poppe was zelf jarenlang fotograaf voor Reuters in oorlogsgebieden. Bron: Nu.nl, 23 juli 2014

Entree € 5,00


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl