Agenda

 
 
19 januari 2017, 20:00 uur

Robert Jan Koopman: ‘Dilemma’s van een rechter’

Doopsgezinde kerk, Zijdstraat 55, Aalsmeer

Gemeentelid en raadslid Robert Jan Koopman komt spreken over rechter zijn. Hij gaat het hebben over dilemma's waar je als rechter mee te maken krijgt. Dat gaat bijvoorbeeld over de vraag: moet ik mijn persoonlijke opvattingen voor mij houden of moet ik daar juist open over zijn?

Een andere vraag is: moet ik als rechter mij beperken tot het uitleggen en toepassen van wetten, of moet ik een wettelijke regel niet toepassen als dat zou leiden tot een onrechtvaardige beslissing? 

En dan is er nog de omgang met kritiek uit de samenleving: als ik uit de pers en in mijn omgeving veel kritiek op bepaalde beslissingen van rechters hoor (bijvoorbeeld over te lage straffen) moet ik dan andere beslissingen gaan nemen, of moet ik mij daar niets van aantrekken?

Het idee van de avond is niet dat hij ons de antwoorden geeft, maar dat wij samen de discussie aan durven gaan over onze hedendaagse rechtspraak en maatschappij.

U bent van harte welkom, deuren open vanaf 19.30 uur met koffie en thee.

Dit is een Zin-Inn lezing van de DG Aalsmeer. Mr. Robert Jan Koopman is sinds 2010 raadsheer bij de Hoge Raad.Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl