> nieuws

Nieuws

21 april 2016

Interreligieuze klimaatverklaring

Op 21 april tekenen bij de Verenigde Naties in New York naar verwachting meer dan 150 landen het Paris Agreement, de klimaatovereenkomst die eind vorig jaar gesloten werd in Parijs. Het Paris Agreement is bedoeld om wereldwijde klimaatverandering binnen de perken te houden en gaat in 2020 in. Op Earth Day, 22 april, wordt de ondertekening bij de VN ceremonieel bekrachtigd.

Ter onderstreping van deze historische gebeurtenis hebben religieus leiders van over de hele wereld een verklaring uitgebracht. Daarin wordt opgeroepen het Paris Agreement volledig en op ambitieuze wijze te implementeren. “Gelovigen en velen van goede wil hebben het Paris Agreement van harte verwelkomd. Nu is de tijd gekomen om van woorden daden te maken. De wereld kijkt toe en verwacht actie.”

De interreligieuze klimaatverklaring is mede ondertekend door de Conferentie van Europese Kerken (CEC), waar de Algemene Doopsgezinde Sociëteit deel van uitmaakt. Ook particulieren en andere organisaties kunnen de verklaring ondertekenen. Kijk voor meer informatie op www.interfaithstatement2016.org/statement


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl