Nieuws

 
 
22 oktober 2014

MasterPeace-jaar afgesloten

De doopsgezinde jongeren hebben hun ‘MasterPeace-jaar’ afgesloten op de najaarsconferentie van Doopsgezind WereldWerk, op 18 en 19 oktober. Aan Ilco van der Linde, initiator van het MasterPeace, werd een cheque aangeboden met daarop het resultaat van een jaar lang inzet voor de internationale vredesbeweging.

De samenwerkende doopsgezinde jongerenorganisaties hadden zich ten doel gesteld om 5000 euro op te halen voor MasterPeace én om 5000 mensen actief te betrekken bij de daarvoor georganiseerde activiteiten. Het geldbedrag werd met bijna 6500 euro ruimschoots gehaald. Daarnaast werden er 4262 mensen bereikt met de acties en activiteiten. Onder het gestelde doel dus, maar in dit aantal is het bereik van berichten in diverse media niet meegeteld. 

Van der Linde, tevens inleider van de conferentie, nam de cheque uiteraard dankbaar in ontvangst en prees de jongeren voor hun inzet en enthousiasme. “De reden dat ik direct ‘ja’ heb gezegd tegen het verzoek om deze conferentie in te leiden, is dat ik zo de kans kreeg om deze groep jongeren te ontmoeten en ze te bedanken.” In zijn inleiding vertelde Van der Linde over zijn visie op vredeswerk. Daarin benoemde hij onder meer het belang van het geven van ruimte en kansen aan jonge mensen om zich te ontwikkelen, in te zetten én om fouten te maken. 

De aftrap van het MasterPeace-jaar was op het jaarlijkse startweekend op 21 september 2013. Exact een jaar later stond de laatste activiteit op het programma en werd het geheel afgesloten met een bezoek aan MasterPeace in Concert. In het tussenliggende jaar werd een uiteenlopend aantal activiteiten georganiseerd, zoals het benefietdiner Vreten voor Vrede, een sponsortocht tijdens de Fietselfstedentocht onder de titel Fietsen voor Vrede en een groot aantal diensten in doopsgezinde gemeentes: Voorgaan voor Vrede.

Meer over de acties op de jongerenpagina (opent in nieuw venster). 

 


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl