Nieuws

 
 
28 juni 2018

Herbouwde Vertoeving in Zaandam geopend

De Vertoeving, het bijgebouw van de doopsgezinde kerk in Zaandam, is geheel vernieuwd. Op 11 juni was de officiŽle opening†door Wim Blank, het oudste lid (bijna 100) van de DG Zaandam en bekend van het verzet in WOII, en ĎCzaar Peter de Groteí.

Het oude pand, neergezet in de jaren zeventig, moest nodig worden vervangen. Met eigen financiŽle middelen en enige steun uit doopsgezind Nederland is nu een modern, energieneutraal en licht gebouw neergezet. De drijfveer achter de herbouw is het omzetten in daden, niet alleen het belijden in woorden, van het geloof in God.

De Vertoeving is meer dan alleen ontmoetingsruimte voor de kerkgangers. Het sociaal wijkteam houdt er elke week een buurtinloop, vooral voor mensen met een beperking of die moeilijk werk kunnen vinden. Een aantal van hen zal†werkzaamheden in De Vertoeving gaan verrichten, zodat hun kansen op de arbeidsmarkt toenemen.†Daarnaast zijn†passanten en toeristen overdag†welkom en bezoekers aan (evenementen in) de Vermaning.

De dagelijkse horeca-exploitatie van De Vertoeving is in handen van het Italiaanse Sagrestano, dat kwalitatief hoogwaardige maar betaalbare producten aanbiedt en tevens geld ingezamelt voor dak- en thuislozen.

Op afspraak is De Vertoeving ís avonds beschikbaar voor groepen.†


Naar het nieuwsoverzicht

Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2018 Doopsgezind.nl