Agenda

 
 
23 augustus 2018, 16:00 uur

Jubileumviering Wereldraad van Kerken in Amsterdam

Nieuwe Kerk, Dam, Amsterdam

Op donderdag 23 augustus 2018 is het 70 jaar geleden dat de Wereldraad van Kerken werd opgericht in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. De internationale jubileumviering vindt op die dag plaats, ook in de Nieuwe Kerk. De Nederlandse lidkerken waaronder de doopsgezinde broederschap, en de Raad van Kerken nodigen belangstellenden uit deze (Engelstalige) viering bij te wonen. Voorgangers zijn Olav Fykse Tveit, secretaris-generaal van de Wereldraad van Kerken, en Agnes Abuom, voorzitter van het centraal comité (bestuur) van de Wereldraad.

Jonge mensen (18-25jr) kunnen een vierdaagse bijwonen op een camping bij Leusden, waar ze samen kijken naar de betekenis van de Pelgrimage van Gerechtigheid en Vrede. Klik hier voor meer informatie.

Met de Wereldraad van Kerken ontstond in 1948 een uniek platform voor wereldwijde samenwerking tussen kerken. Als toonaangevende oecumenische organisatie heeft zij vanaf haar oprichting niet alleen bijgedragen aan samenwerking tussen kerken, maar ook aan vrede en recht.

Er zijn 348 kerkgenootschappen lid van de Wereldraad van Kerken. Gezamenlijk vertegenwoordigen de lidkerken van de Wereldraad zo'n 500 miljoen christenen in meer dan 110 landen. Deze lidkerken weten zich verbonden in Christus, over de grenzen van theologische en culturele verschillen heen. De lidkerken leren van elkaar, delen met elkaar en scherpen zich aan elkaar.

U kunt zich aanmelden voor de viering via www.aanmelder.nl/70jaarwcc.


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl