Agenda

 
 
5 mei 2018, 12:30 uur

Vrijheidsmaaltijd voor kinderen

Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, Amsterdam

In de Amsterdamse Singelkerk wordt een vrijheidsmaaltijd voor kinderen en hun ouders/begeleiders georganiseerd. Kinderboekenschrijfster Bibi Dumon Tak, winnares van de Gouden Griffel, gaat in gesprek met kinderen vanaf 9 jaar. 

Het gaat over vragen als: Wanneer ben je een held, wat is een held eigenlijk? En kan iedereen een held zijn? Hoe zien helden eruit? En… kunnen dieren helden zijn?

Het gesprek wordt gevoerd onder andere aan de hand van het verhaal van Rifleman Kahn, een Duitse herdershond die een heldenrol speelde bij de invasie van de geallieerden op Walcheren, november 1944. Ook andere dieren spelen een rol in haar verhaal. Zo is er de hond die bang voor onweer was en toch haar blinde baas wist te begeleiden uit de brandende toren in New York.

In de pauze wordt er een lekkere lunch geserveerd. Voor de onkosten wordt een bijdrage van € 5,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen gevraagd, contant te betalen bij aanvang. De bijeenkomst duurt tot 14.00 uur.

Kinderen dienen begeleid te worden door een volwassene. Aanmelden kan tot 4 mei door het invullen van het aanmeldformulier dat hier is te vinden.


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl