Agenda

 
 
18 mei 2018, 20:00 uur

Theaterstuk De Leegte in Vleuten

Theaterzaal Amadeus Lyceum, Burchtpoort 3, Vleuten

In het theaterstuk De Leegte komen vragen rond religie en zingeving aan de orde. 

'Ieder mens heeft een kader nodig om zijn bestaan aan op te hangen. Zonder zijn we niets. Zijn we in een leegte / Een lege ruimte / Een ruimte om te ontdekken en / in / te / verdwijnen.' Een priester laat zijn blinde volgelingen achter in het bos. Er zit voor hen niets anders op dan te wachten…

Theaterstuk De Leegte: regie - Annerixt Pijlman; spel - Lente Bongers, Femke Bosman, Anne Kastelijn, Maarten van Poelgeest, Luuk Straver, Jelmer Verheij. Opvoeringen 18 en 19 mei in Vleuten, aanvang 20.00 uur. Entree € 5,-; reserveren: leegte-eindregie@hotmail.com.

Annerixt Pijlman is regisseur en creatief consultant. Zij is altijd actief geweest binnen de AKC en werkte mee aan de nascholing voor remonstrantse en doopsgezinde predikanten, met 'De Predikant als Acteur'. Het stuk De Leegte maakte zij vanuit haar opleiding aan de toneelacademie Maastricht en haar eigen spirituele achtergrond. Ze werkte samen met jongeren om de volgende vragen te beantwoorden: Is religie relevant voor jongeren vandaag de dag? Waar vinden zij antwoord op vragen over zingeving? Is het tijd om oude tradities te doorbreken en nieuwe te vinden? Of is er nog een plek voor de gemeente en predikant vandaag de dag?

Het stuk is zo een theatrale vertaling geworden van vragen die voor ieder mens, en zeker voor predikanten en gemeenten, spannend zijn. Het is een eerste aanzet voor verder werk met religie en theater. Pijlman denkt daarbij aan groepen in gemeenten en opvoeringen in kerken, ook doopsgezinde. Informatie: a.h.pijlman@live.nl.


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl