Agenda

 
 
18 mei 2018, 20:15 uur

Theatervoorstelling in Blokzijl

Doopsgezinde kerk 't Lam, Breestraat 2, Blokzijl

't Lam Ontmoet: Oda Spelbos speelt Aan de Grond. In deze theatermonoloog maakt een onverwachte zwangerschap een einde aan de carričre van een vrouwelijke gevechtsvlieger. Wanneer ze weer aan 't werk gaat wordt ze een drone-piloot, die militaire acties uitvoert aan het einde van de wereld.

'Naar de oorlog rijden of je nachtdienst hebt. Of ik een ponskaart moet indrukken. Ik was gewend aan verlof eens per jaar. Nu is het eens per dag. Anders. Heel anders.' Overdag jagen op terroristen, om s’ avonds terug te keren naar haar man en dochter. Tot de druk te hoog lijkt te worden en de twee werelden door elkaar beginnen te lopen…

De voorstelling is gebaseerd op een stuk van G. Brant. Spel: Oda Spelbos, regie: Paul Knieriem, beeld en geluid: Martijn Grootendorst.

Oda Spelbos deed de Toneelschool in Amsterdam en werkte daarna met regisseurs als G.J. Reijnders, Koos Terpstra, Ivo van Hove, Paul Knieriem en Ger Thijs. Volgend seizoen is ze te zien in ’Kom hier dat ik u kus’ van Griet Op ter Beek. Verder is ze al jaren te zien als agente Marion Dreesen in de tv-serie Flikken Maastricht.

Aan de Grond is een monoloog die Oda Spelbos verleden jaar, na de 4 mei herdenking op de Dam in Amsterdam, in de Roode Bioscoop speelde.

Kaarten € 5,-. Voorverkoop: Coop Blokzijl Veenstra (Boffersweidje 35 Blokzijl) en Steenwijk’s Boekhuys (Markt in Steenwijk). Reserveren: karin@karinklomp.nl. Ook kaartverkoop in t Lam (tenzij uitverkocht).

Dit is de laatste voorstelling van 't Lam Ontmoet van dit seizoen.

Foto: Hans Breedveld


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl