Agenda

 
 
19 mei 2018, 17:00 uur

Werelddiner

Doopsgezinde kerk, Frankestraat 24, Haarlem

Op zaterdag 19 mei vertellen zeven jongeren over de bijzondere reizen die zij maakten, met ondersteuning van Menno's Global Village. In de Doopsgezinde Kerk in Haarlem delen zij†hun verhalen,†onder het genot van een werelds menu. Ook geeft het Amerikaanse studentenkoor Hesston College Choir een†optreden.

Ontmoetingen met mensen uit een andere cultuur zijn vaak verrijkende ervaringen, die bepalend zijn en vormend werken voor de rest van je leven. In 2017 gingen zeven jongeren op een reis via Menno's Global Village, een jonge organisatie die (doopsgezinde) jongeren ondersteunt om op korte of langere tijd op reis te gaan of (vrijwilligers)werk in het buitenland te doen. Zo gingen twee jongeren mee met een PeaceWalk door Nepal, namen er twee deel aan een jongerenconferentie in CaliforniŽ, een naar Ghana voor een bouwreis van World Servants en nam een iemand deel aan een ontmoetings- en solidariteitsreis naar IsraŽl en Palestina. Op die reizen stonden vaak dezelfde thema's centraal, zoals gerechtigheid, vrede, gastvrijheid en verandering.

De ervaringen en inzichten die de jongeren op hun reis hebben opgedaan, delen ze tijdens het Werelddiner. Daarnaast zal Menno's Global Village zich presenteren en geven studenten van het Hesston College Choir een voorproefje van hun optreden later die avond. Na het Werelddiner is het mogelijk om aansluitend hun concert te bezoeken (toegang vrij).

Het Werelddiner vindt plaats op zaterdag 19 mei, begint om 17:00 uur en zal tot ongeveer 20:00 uur duren. Kaarten kosten Ä25,-, jongeren t/m 18 jaar en studenten betalen Ä15,-.

Aanmelden kan via het formulier op de site van Menno's Global Village.


Naar de agenda

Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2018 Doopsgezind.nl