Agenda

 
 
8 mei 2018, 20:00 uur

Publiekscolleges over spiritualiteit in Amsterdam

VU, De Boelelaan 1105, Amsterdam

De Protestantse Theologische Universiteit (PThU) organiseert in mei, juni en juli drie publiekscolleges over ‘spiritualiteit in beweging’ in Amsterdam. Deze colleges zijn voor iedereen toegankelijk.

Spiritualiteit is actueler dan ooit. Steeds meer mensen zoeken het niet meer in de kerk maar in alternatieven zoals mindfullness, pelgrimages en reizen naar India. Terwijl in de kerk en de christelijke traditie juist een verrassende rijkdom aanwezig is aan spiritualiteit.

Tijdens deze drie publiekscolleges wil Arjan Plaisier, docent Spiritualiteit aan de PThU, met de deelnemers nadenken over belangrijke vragen zoals: Hoe manifesteert God zich? Hoe vind je jezelf? Waar sta je in deze wereld?

Vragen over spiritualiteit zijn niet nieuw en vandaag de dag nog steeds actueel. Grote theologen en denkers zoals Augustinus, Pascal en Luther zijn ook op zoek gegaan naar antwoorden over God, geloof en kerk. Aan de hand van deze voorbeelden wil Plaisier met de deelnemers op een toegankelijke manier spiritualiteit en zingeving onder de aan aandacht brengen: 'Wij richten ons vooral op iedereen die nieuwsgierig is naar wat de christelijke traditie te zeggen heeft over spiritualiteit. Maar ook vrijwilligers of ambtsdragers die in kerken actief zijn en meer verdieping willen op gebied van onder andere  pastoraat of evangelisatie zijn welkom.'

Over Arjen Plaisier

Arjan Plaisier (foto) is gespecialiseerd in bronnen en vormen van spiritualiteit. Hij beschikt over de kennis van spiritualiteit vanuit bijbelse, literaire en muzikale grote tradities. Daarmee stimuleert en verdiept hij ook het aspect van beleving. Plaisier studeerde theologie in Utrecht en promoveerde in 1996. Hij doceerde dogmatiek en filosofie aan de Theologische Hogeschool te Makassar, Indonesië. Als gemeentepredikant was hij werkzaam in Leersum en Amersfoort. Van 2008 tot 2016 was Plaisier scriba van de Protestantse Kerk in Nederland. In diverse besturen en redacties van theologische vakbladen heeft hij zich steeds op het terrein van theologisch wetenschappelijk onderwijs en onderzoek bewogen. Momenteel is hij ook aan de missionaire Fonteingemeente te Apeldoorn verbonden.

Data en locatie

8 mei: De weg naar binnen
5 juni: Protestantse spiritualiteit
3 juli: Kansen voor het denkend hart

De college vinden op deze dagen plaats van 20.00 - 21.30 uur bij de PThU aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl