Agenda

 
 
2 juni 2018, 09:00 uur

Stiltedag in Aardenburg

ĎHet Lamí, Weststraat 37, Aardenburg

Tijdens de eerste Stiltedag met als thema 'klei', neemt Golfslag je een dag lang mee op avontuur met een wandeling, twee workshops en twee gezamenlijke maaltijden. Stilte komt je tegemoet. Je lichaam en geest vinden rust.

Klei is als thema rijkelijk terug te vinden in de geschiedschrijving. Denk maar aan het Babylonische Gilgamisj-epos, beschreven op kleitabletten. Daarin wordt de dappere Enkidoe als speelmaatje voor Gilgamesj uit klei opgetrokken. Klei komt regelmatig voor in het Oud Testament, zoals bijvoorbeeld in Jeremiaís bezoek aan een pottenbakker.

Ook in het rijke historische verleden van Aardenburg, een stadje in West-Zeeuws-Vlaanderen, speelt (polder)klei al meer dan 2000 jaar een centrale rol. In Aardenburg zijn talrijke sporen gevonden van terra sigillata, een veel voorkomend mooi aarderoodgekleurd Romeins aardewerk. In de 20ste eeuw stond langs de weg van Aardenburg naar Draaibrug een steenfabriek. Daar maakten noeste arbeiders bakstenen van zware klei, gewonnen in de Havenpolder en naastgelegen dijken. Stuk voor stuk stenen die 'uit dezelfde klei gebakken zijn'. Als spreekwoord betekent dat 'dezelfde afkomst hebben'.

Kleien, met de handen in de klei wroeten, heeft een meditatieve, therapeutische en verstillende werking. Klei is ook de metafoor voor iets dat blijft kleven en van je af wilt gooien. Dat is ook de reden waarom klei als centraal thema een Stiltedag inspireert die Golfslag voor het eerst organiseert.

Breng wandelschoenen mee, want bij de wandeling verlaten we de harde paden. Zorg ook voor een T-shirt, trui of schort, handig voor de creatieve momenten.

Programma
09.00-10.00 Ontvangst met koffie/thee en lekkers
10.00-12.00 Ochtendwandeling met stiltemomenten
12.30-13.30 Lunch
14.00-16.30 Klei-workshop met kunstenares Barbara Thevelin
17.00-18.00 Avondmaaltijd
18.30-20.00 Bewustwordingsworkshop met Frensje van der Sanden.

Praktisch
De dag duurt van 9.00 uur tot 20.00 uur.
Deelnameprijs: Ä 50,-; koffie/thee/fris, lunch en avondmaaltijd inbegrepen.
Van te voren†inschrijven is verplicht. Dat kan via het†contactformulier†of 0117 850 440.

Foto: Lores

Over Golfslag
Zoeken | Vinden |† Doen

In het voorjaar van 2016 startte vanuit de Doopsgezinde Gemeente Aardenburg een nieuw aanbod van activiteiten, verzameld onder ťťn paraplu. Het project kreeg de naam Golfslag mee, net als de golfslag van de zee, altijd aanwezig, steeds stromend en immer in beweging.

Golfslag biedt en creŽert ruimte voor meer gemeenschapszin, gerechtigheid, liefde en bezieling. Het project betrekt daarbij bestaande lokale en regionale organisaties. Uitgangspunt is vrijheid in doen, denken en geloven. Golfslag is er voor iedereen.

Met steun van de Doopsgezinde Gemeente Aardenburg, de Algemeen Doopsgezinde SociŽteit en Maatschappij van Welstand.


Naar de agenda

Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2018 Doopsgezind.nl