Agenda

 
 
9 april 2018, 19:30 uur

Etty Hillesum in Middelburg

Doopsgezinde kerk, Lange Noordstraat 62, Middelburg

Op maandagavond 9 april 2018 wordt een thema-avond gehouden rond het leven van de beroemdste Middelburger aller tijden: Etty Hillesum. Ds. Gert Jan Smit zal die avond ingaan op welke manier de biografische gegevens van Etty haar denken hebben beïnvloed. De avond begint om 19.30 uur.

Op zondagmorgen 15 april is er om 10.00 uur een kerkdienst rond het leven van Etty Hillesum, die geleid wordt door ds. Gert Jan Smit. Etty werd in 1914 te Middelburg geboren en is bekend geworden door haar dagboeken die ze schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gert Jan Smit stelt tijdens de dienst de vraag wie of wat God voor Etty Hillesum was. Een citaat uit haar dagboek:

“Ik zal je helpen, God, dat je het niet in mij begeeft, maar ik kan van te voren nergens voor instaan. Maar dit ene wordt me steeds duidelijker: dat jij ons niet kunt helpen, maar dat wij jou moeten helpen en door dat laatste helpen wij onszelf. En dit is het enige wat we in deze tijd kunnen redden en ook het enige waar het op aan komt: een stukje van jou in onszelf, God.”


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl