Agenda

 
 
14 april 2018, 20:00 uur

Theatervoorstelling over de Friese doopsgezinde Fokje Pasma

Museum Tresoar, Boterhoek 1, Leeuwarden

In museum Tresoar in Leeuwarden speelt theatergezelschap De Zeeuwse Komedie de voorstelling Het Moederhuis. Die gaat over de Friese doopsgezinde Fokje Pasma die in haar jonge jaren verkering had met Pieter Jelles Troelstra.

Tresoar, Fries Historisch en Letterkundig Centrum, biedt de voorstelling aan in het kader van Leeuwarden - Culturele Hoofdstad van Europa 2018. De voorstelling sluit aan bij de tentoonstelling over Pieter Jelles Troelstra. En in deze ‘schatkamer van de Friese geschiedenis’ is ook veel documentatie over Fokje te vinden.

Fokje verhuist op een gegeven moment naar Zeeland waar ze in Vlissingen als gemeentelijk verloskundige aan het begin van de Eerste Wereldoorlog hulp biedt aan gevluchte Belgische vrouwen en meisjes, geheel volgens de beginselen van haar geloof. Het eerste deel van de voorstelling vertelt veel over haar Friese geschiedenis, het tweede deel neemt een spannende wending en gaat een heel andere kant op.

De voorstelling duurt ongeveer vijf kwartier en is te zien op zaterdagavond 14 april om 20.00 uur en zondagmiddag 15 april om 14.30 uur. Na de voorstelling is er een Meet & Greet met de spelers. De tentoonstelling over Troelstra kan ook bezocht worden.

De entree is € 15,-. Meer informatie, klik hierKaarten kunnen besteld worden door een mailtje te sturen naar info@tresoar.nl. Dan krijgt u een mailtje terug met de betalingsvoorwaarden.

De afbeelding op de flyer is van de echte Fokje Pasma.


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl