Agenda

 
 
14 april 2018, 19:00 uur

Musical De vliegende speeldoos in Ouddorp

Doopsgezinde kerk, Dorpstienden 3, Ouddorp

De DG Ouddorp verwachttot 120 kinderen in de kerk voor een dag vol plezier, bezig zijn met een bijbelse boodschap en de uitvoering van de musical over Mozes. Die is gebaseerd opExodus 1 t/m 15 en gaat over slavernij, over iemand die denkt dat hij iets niet kan en uiteindelijk over Gods belofte, nabijheid en bevrijding.

Over de inhoud van de musical: Het is feest in de woestijn! Maar waarom eigenlijk? Dat is een lang en oud verhaal... Dat verhaal gaat over een volk dat leeft als slaaf in het land Egypte. De wrede Farao dwingt hen om elke dag keihard te werken in de hete zon.Het volk houdt vast aan Gods belofte: Hij heeft beloofd om hen te bevrijden. Maar het duurt al zo lang.

Vele kilometers verderop zit een man in de woestijn. Hij is een Egyptische prins n een slaaf. Mozes. Hij is bang en niet helemaal onterecht. Mozes wordt gezocht als een berucht crimineel. Dan ziet hij op een dag iets bijzonders. En zo ontmoet hij God.

God kiest Mozes om de bevrijder te worden van het slavenvolk. Mozes durft en kan en wil niet, maar hij gaat toch. Samen met zijn broer Aron n met God aan hun zijde, gebeuren de meest bijzondere wonderen. En wat Mozes nooit had verwacht, wordt werkelijkheid: het volk wordt bevrijd van slavernij.

De musical is gebaseerd op Exodus 1 t/m 15 en gaat over slavernij, over iemand die denkt dat hij iets niet kan en uiteindelijk over Gods belofte, nabijheid en bevrijding.

Wilt u hierbij betrokken zijn? Mail naar vliegendespeeldoosdgo@hotmail.nl.


Naar de agenda