Nieuws

 
 
14 april 2017

Schrijf mee!

Zo goed als nieuw! Dat is het jaarthema voor seizoen 2017/2018 van de doopsgezinde geloofsgemeenschap. Het thema is het laatste van een drieluik in het kader van de pelgrimage van Gerechtigheid en Vrede. In het eerste jaar van die pelgrimage ontdekten wij onder de titel Geroepen om te leven dat wij het leven met al zijn mogelijkheden en kansen hebben gekregen. We werden opgeroepen om ons te verwonderen over het leven, het te vieren, ervan te leren, het te bewerken en te bewaren.

In het tweede jaar zagen we met Blinde Vlekken onder ogen dat we daar niet altijd optimaal gebruik van maken. Dat we hindernissen ontmoeten, dat wij zelf hindernissen veroorzaken, dat onze blinde vlekken daarbij een rol spelen. En nu dan het derde jaar: Zo goed als nieuw! Wie onderweg is, is in beweging, wordt in beweging gezet. Zo heeft het gaan van de pelgrimage ons de wereld met andere ogen laten zien. We merken dat we door de pelgrimage veranderd zijn en steeds veranderd worden. Op hoop van zegen varen we een andere koers. Wij vertrouwen daarbij op de Geest van vrede.

We dagen u uit om in pen of toetsenbord te klimmen en bij dit thema een persoonlijk stuk te schrijven. De bijdragen kunnen worden gebruikt in het themaboekje dat in september bij het jaarthema verschijnt en/of op de jaarthema-website. De inzendingen worden beoordeeld door Machteld Stam (consulent gemeenteopbouw ADS), Corrie Laros (voorganger doopsgezinde gemeenten Beemster-Oosthuizen en Middelie) en Johan Tempelaar (hoofdredacteur Doopsgezind NL).

U kunt uw bijdrage vr 1 juni insturen naar dn@doopsgezind.nl onder vermelding van 'bijdrage jaarthema 2017/2018'.


Naar het nieuwsoverzicht